maanantai 2. maaliskuuta 2015

Engineering with linux, smath, draftsight

Draftsight, AutoCad ja smath

AutoCad tuttu? CAD on lyhenne Computer Aided drawing. Itselle läheisin ajatus on rakennusten piirtäminen tai minkä tahansa projektin suunnitteleminen. Tein aiemmin yhden isomman homman LibreCadillä joka toimi ihan hyvin, mutta iso tiedosto alkoi olla aika hidas ja se tallensi ainoastaan dxf muodossa. Lisäksi jos sen avasi muulla tiedostolla, ei esimerkiksi pyöreät muodot kopioituneet oikein. Se oli aika rajusti erilainen kuin draftsight tai AutoCad, mutta myös käyttäjäystävällisempi. Draftsight kuitenkin pyöritti helpommin isoja kuvia ja sen käyttöliittymä on yhteneäisempi AutoCadiin. Draftsight on iloisesti pyörittänyt suunnittelutoimistolta saatuja rakennuspiirustuksia, fonttien kanssa on ongelmia, mutta niinhän sitä on AutoCadinkin kanssa. Olen onnistunut tulostamaan omalla printterillä oikeassa mittakaavassa olevia piirustuksia sillä.




Latauslinkki:
 http://www.3ds.com/products-services/draftsight-cad-software/free-download/

Olin huolissani toimiiko tämä Linux mintissä, hyvin ainakin lähti käyntiin. Siinä on oma asennusohjelma, niin asennus vaati vain pari klikkausta.

ByggaHack: käännä dwg pdf kuvaksi ja lähetä se bluetoothilla tablettiin.




Smath 

MathCad on ohjelma jolla voi laskea asioita, erittäin hyödyllinen jos on isoja laskutoimituksia joissa on monia välituloksia.

Löysin tälläisen ohjelman, ensin piti asentaa Mono, koska tämä on windows ohjelma.

sudo apt-get install mono-complete
 


http://en.smath.info/forum/yaf_topics30_Nightly-builds.aspx

Latasin vain tuoreimman version, olisi ehkä kannattanut ottaa vakaa, mutta hyvin toimi. Versio on 0.97.

 mono /Downloads/Smath/SMathStudioDesktop.0_97_5346.Mono/SMathStudio_Desktop.exe

Tuon voi laittaa käynnistysvalikkoon. 
 
Käyttäminen oli vähän kankeaa ja bugeja tulee usein, mutta paljon helpompaa iteroida kuin käsin. Koululla on luonnollisesti MathCadit, mutta itselle se maksaisi 1600€. Kun olin illan rupeltanut tätä, seuraavana päivänä avasin ensimmäisen kerran MathCadin. Käyttöliittymä oli samankaltainen ja osasin samantien käyttää sitä. Luonnollisesti se oli paljon helpompaa eikä siinä ollut tyhmiä ongelmia, mutta homma toimii.


Näillä saakin aikaan jo vaatimattomamman insinööritoimiston.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti